Директният печат

Директният печат върху дреха (DTG) е метод за дигитален печат, който ви позволява да създавате персонализирани тениски с висококачествени изображения и дизайн. За разлика от традиционния ситопечат, който може да отнеме много време и да е скъп за малки тиражи, DTG печатът е рентабилен и ефикасен начин за отпечатване на малки количества тениски с детайлен дизайн.

Едно от най-големите предимства на DTG печата е способността му да отпечатва пълноцветни дизайни с фотографско качество. Това означава, че можете да отпечатвате детайлни изображения, като снимки или цифрови произведения на изкуството, с високо ниво на прецизност и точност на цветовете. Освен това DTG печатът е идеален за печат върху светли тъкани, тъй като мастилото е полупрозрачно и може да се наслоява, за да се създадат живи и дълготрайни отпечатъци.

Друго предимство на DTG печата е неговата лекота на използване. За разлика от ситопечата, който изисква отделен шаблон за всеки цвят в дизайна, DTG печатът използва цифров файл, който може лесно да бъде качен в принтера. Това означава, че можете да отпечатате множество дизайни с минимално време за настройка и разходи. Когато става въпрос за създаване на вашите персонализирани тениски, трябва да имате предвид няколко неща. Първо, качеството на вашия дизайнерски файл е от решаващо значение за постигане на висококачествен печат. Препоръчително е да използвате векторно-базиран файлов формат, като .AI или .EPS, тъй като тези формати запазват най-доброто качество при уголемяване или свиване. Освен това се уверете, че вашият дизайн има минимална разделителна способност от 300 dpi, тъй като изображенията с по-ниска разделителна способност може да изглеждат пикселизирани при отпечатване.

Друго важно съображение е вида на тениската, която избирате. DTG печатът работи най-добре върху 100% памучни тъкани, тъй като мастилото се абсорбира от влакната и създава траен печат. Избягвайте да използвате тъкани с висок процент полиестер, тъй като мастилото може да не полепне правилно и отпечатъкът да не издържи толкова дълго. В заключение, директният печат върху дреха е страхотна възможност за създаване на персонализирани тениски с висококачествен дизайн. Със способността си да отпечатва пълноцветни дизайни с фотографско качество и лесна употреба, това е рентабилен и ефикасен начин за отпечатване на малки количества ризи. Като имате предвид качеството на вашия дизайнерски файл и вида на избраната от вас тениска, можете да сте сигурни, че вашите персонализирани тениски ще изглеждат страхотно и ще издържат дълго време